[vc_row][vc_column][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full”][ultimate_heading main_heading=”BY-PASS-UL GASTRIC” alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”1″ line_color=”#f8971d” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_font_size=”desktop:26px;” main_heading_line_height=”desktop:32px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:5px;” margin_design_tab_text=””]
Bypass-ul gastric este un procedeu bariatric malabsoptiv prin care o se realizează modificarea circuitului alimentelor la nivel gastro-intestinal, acestea, prin scurt-circuitarea stomacului, ajungând direct în intestinul subțire.
Procedeul este cunoscut și ca „derivație în Y à la Roux”, după numele inventatorului lui, Cèsar Roux. Se realizează pe cale minim-invazivă și constă în crearea unui mic rezervor gastric, conectat direct la intestinul subțire. Restul stomacului este exclus din circuitul alimentar.
Acestă șuntare gastrică, duce la scădere ponderală prin mai multe mecanisme:
[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
- Reducerea volumui gastric (mecanism restrictiv)
- Malabsrobție – alimentele sunt mai puțin digerate, în special grăsimile
- Sindrom de dumping – ingestia alimentelor cu conținut ridicat de zahăr determină o stare de rău general, ceea ce duce la evitarea lor
- Diminuare nivelului de grelină (hormonul foamei)
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=FLYHICUIYDE”][/vc_column][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568312918020{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”]
Eficiența gastric bypass-ului se traduce printr-o scădere de aproximativ 80% din excesul ponderal la un an de la intervenție.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar_5″][/vc_column][/vc_row]