[vc_row][vc_column][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full”][ultimate_heading main_heading=”INELUL GASTRIC” alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”1″ line_color=”#f8971d” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_font_size=”desktop:26px;” main_heading_line_height=”desktop:32px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:5px;”]

Inelul gastric este reprezentat de un dispozitiv gonflabil din silicon, plasat în porțiunea superioară a stomacului, în afara acestuia, cu scopul de a reduce consumul de alimente.

Plasarea inelului determină o încetinire și limitare a cantității de alimente ce poate fi consumată, ceea ce permite apariția senzației de sațietate, fără afectarea timpului de golire gastrică.

Montarea inelului gastric se face pe cale laparoscopică, sub anestezie generală, și presupune și plasarea sub piele a unui rezervor sub piele, necesar calibrării postoperatorii a inelului.

[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Spre deosebire de alte procedee bariatrice, inelul gastric nu presupune îndepărtarea unei porțiuni de stomac sau modificarea circuitului alimentar la nivel gastro-intestinal.

Inelul gastric produce o scădere ponderală în medie de 47.5% din excesul ponderal, mai mică față de alte  intervenții bariatrice (Gastric Sleeve -70%, Gastric ByPass-80%).

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=5_Ef-2CBwk0″][/vc_column][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568312742978{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”]

Din cauza ratei mari de reintervenții la 3 ani (între 16-60%), datorate fie reîngrășării, fie complicațiilor generate de plasarea inelului, această procedură bariatrică și-a pierdut drastic din popularitate, în prezent preferându-se alte opțiuni chirurgicale bariatrice.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar_5″][/vc_column][/vc_row]