[vc_row][vc_column][vc_single_image source=”featured_image” img_size=”full”][ultimate_heading main_heading=”PLICATURA GASTRICĂ” alignment=”left” spacer=”line_only” spacer_position=”middle” line_height=”1″ line_color=”#f8971d” main_heading_style=”font-weight:bold;” main_heading_font_size=”desktop:26px;” main_heading_line_height=”desktop:32px;” main_heading_margin=”margin-bottom:20px;” line_width=”100″ spacer_margin=”margin-bottom:5px;”]

Plicatura gastrică, numită uneori și pseudo-sleeve gastric funcționează precum un sleeve gastric, prin micșorarea dimensiunilor stomacului, fără rezecția acestuia, reducând-se astfel cantitatea de alimente ce pot fi ingerate.

Deși este considerată o tehnică nouă în arsenalul chirurgiei obezității, rezultatele pe term scurt sunt foarte promițătoare: scăderea substanțială în greutate, îmbunătățirea importantă a bolilor cardiace produse de obezitate, precum și o rată scăzută a complicațiilor postoperatorii.

Plicatura gastrică este o intervenție chirurgicală restrictivă, prin care se reduce dimensiunea stomacului cu aproximativ 75%, ducând la apariția precoce a senzației de sațietate.

Fiind realizată pe cale laparoscopică, inciziile la nivelul abdomenului sunt foarte mici, iar durata intervenției este de aproximativ 2 ore.

Tehnic, se realize o micșorare a volumului stomacului prin plierea spre interior a marii curburi gastrice.

[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Cele mai multe studii efectuate, demonstrează rezultate pozitive comparabile cu cele ale procedurilor bariatrice bine standardizate. Scăderea ponderală pe termen scurt este de 30-55% din excesul de masă corporală, iar imbunătățirea afecțiunilor cardiace și diabetul zaharat de tip II este comparabilă cu cea a sleevului gastric.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=JgDlfRcL4dY”][/vc_column][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1568313549367{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”]

Datorită faptului că este o procedură prin care se efectuează micșorarea fară a se rezeca stomacul (ca în cazul gastric-sleeve), fară a se redirecționa fluxul alimentar (gastric by-pass, diversia bilio-pancreatică) sau fără implant de corpuri străine (inelul gastric), riscul apariției complicațiilor postoperatorii importante (hemoragia și fistula anastomotică) este mult redus.

Pacienții pot prezenta totuși greață și/sau vărsături, care se ameliorează de obicei în prima săptămână post-operatorie.

Un avantaj major este reprezentat de faptul că operația este reversibilă.

Ca și în cazul celorlalte procedee bariatrice, îngrijirile postoperatorii precum și respectarea strictă a indicațiilor, în ceea ce priveste dieta postoperatorie și activitatea fizică, sunt foarte importante pentru atingerea celor mai bune rezultate.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar_5″][/vc_column][/vc_row]