Rolul chirurgiei bariatrice în tratarea afecțiunilor cardiovasculare
noiembrie 23, 20179 efecte ale cafelei asupra organismului
noiembrie 27, 2017[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566652556782{padding-bottom: 10px !important;}”]
[/vc_column_text][vc_column_text]
Berea este una dintre băuturile cele mai vechi din lume, făcând parte din alimentația încă din perioada faraonilor egipteni.
[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653287830{padding-top: 20px !important;}”]Vitamine din grupul B, oligoelemente și minerale
Berea este produsă prin fermentarea unei infuzii de malț (germeni de orz), având un aport ridicat de minerale, precum potasiu (36,5 mg/100ml), fosfor (13,5 mg/100ml)și magneziu (7,37 mg/100ml). De asemenea, berea este bogată în vitamine B, în special vitamin B9.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1566647713429{padding-top: 20px !important;}”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”EFECTELE BENEFICE ALE BERII” heading_tag=”h3″ spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ line_color=”#f8971d” main_heading_font_family=”font_family:Open Sans Condensed|font_call:Open+Sans+Condensed|variant:700″ main_heading_style=”font-weight:700;” line_width=”200″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]
Berii, ca și vinului, i se atribuie proprietăți incontestabile: bună pentru somn, rinichi, oase.
[/ultimate_heading][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653386776{padding-bottom: 20px !important;}”]
Menține sănătatea rinichilor
Un studiu finlandez a demonstrat că, față de alte băuturi alcoolice, Berea are mult mai multe efecte benefice asupra aparatului renal, fiecare sticlă de bere consumată reducând cu 40% riscul de apariția calculilor renali (pietre la rinichi).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1566653780879{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653392342{padding-bottom: 20px !important;}”]
Ameliorează digestia
Berea (în special cea brună) conține până la 1 g de fibre solubile la fiecare pahar de 300 ml, spre deosebire de vin, care nu conține fibre. Fibrele au un rol important în procesul de digestie, reglând tranzitul intestinal (constipația și diareea).[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566661332475{padding-bottom: 20px !important;}”]
Scade nivelul de colesterol „rău”
Fibrele conținute în bere ajuta de asemenea la scăderea nivelului de LDL – colesterol ( „colesterolul rău” ).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_4″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1566647713429{padding-top: 20px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653438566{padding-bottom: 20px !important;}”]
Crește aportul de vitamine B
Un studiu olandez a demonstrat că băutorii de bere la un nivel de vitamina B6 cu 30% mai ridicat decât persoanele care nu beau și un nivel dublu față de băutorii de vin. Este cunoscut faptul cab ere are un conținut ridicat în vitamin B12, care are proprietăți antianemice, fiind rar găsită în alte alimente[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653453615{padding-bottom: 20px !important;}”]
Bună pentru sistemul osos
Nivelul ridicat de siliciu din bere favorizează creșterea densității osoase.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653467559{padding-bottom: 20px !important;}”]
Bun remediu împotriva insomniei.
Berea conține acid nicotinic și lacto-flavină, ambele cunoscute ca favorizează somnul.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653486471{padding-bottom: 20px !important;}”]
Protejează împotriva infarctului miocardic
Băutorii de bere au un risc cu 40-60% mai mic de a face infarct miocardic decât cei care nu beau niciodată.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653501366{padding-bottom: 20px !important;}”]
Împiedică formarea cheagurilor de sange
Ingredientele conținute de bere previn apariția cheagurilor de sange.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653516640{padding-bottom: 20px !important;}”]
Ameliorează memoria
Studiile au arătat că băutorii de bere au un risc mai scăzut de a dezvolta boala Alzheimer și demență decât persoanele care nu beau bere.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653749446{padding-bottom: 20px !important;}”]
Remediu împotriva răcelii
Berea caldă este un bun remediu împotriva răcelii, orzul încălzit ameliorând circulația sangvina și respirația, lupta împotriva durerilor articulare și întărește sistemul imunitar.
[interscroller_banner_mobile bannerid=”1″][/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653558687{padding-bottom: 20px !important;}”]
Reîntinerește pielea
Anumite vitamine conținute de bere regenerează pielea și au un rol pozitiv asupra pigmenților, pielea devenind mai suplă și mai netedă.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566653577113{padding-bottom: 20px !important;}”]
Totuși, nu uitați ca berea este bogată în calorii (între 20 și 70 kcal/100ml)și conține alcool, care pot conduce la creșterea în greutate, stare de ebrietate și chiar alcoolism.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_5″][/vc_column][/vc_row]