Consumul de cafea, contrar consumului de sucuri carbogazoase, reduce apariția calculilor renali.

11 efecte benefice ale berii în alimentație
noiembrie 25, 2017
Efectele consumului de sare asupra corpului
noiembrie 29, 2017[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566652556782{padding-bottom: 10px !important;}”]
[/vc_column_text][vc_column_text]
Cofeina, principalul element conținut de cafea, este substanța activă cea mai consumată din lume. Ea provine cel mai adesea din surse alimentare, cele mai importante fiind cafeaua și ceaiul, dar și din ciocolată, cacao, sucuri și băuturi energizante.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1566647713429{padding-top: 20px !important;}”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”EFECTE CAFELEI ASUPRA SĂNĂTĂȚII” heading_tag=”h3″ spacer=”line_only” spacer_position=”bottom” line_height=”1″ line_color=”#f8971d” main_heading_font_family=”font_family:Open Sans Condensed|font_call:Open+Sans+Condensed|variant:700″ main_heading_style=”font-weight:700;” line_width=”200″ spacer_margin=”margin-bottom:20px;”]
la nivelul sistemului cardiovascular s-a dovedit faptul că un consum moderat de cafea nu influențează riscul de apariție a aritmiilor cardiace, fiind chiar un factor protector împotriva apariției fibrilației atriale, nu crește riscul apariție a hipertensiunii arteriale la nefumători, iar un consum de 3-5 cești de cafea pe zi previne acumularea de calciu la nivelul arterelor.
[/ultimate_heading][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655788476{padding-bottom: 20px !important;}”]
Sistemul cardiovascular
Încă de la începutul anilor 2000 s-a demonstrat că un consum regulat de cafea reduce riscul de apariție al diabetului de tip II și ameliorează toleranța la glucoză a pacienților diabetici. De asemenea, cafeaua reduce riscul de apariție a sindromului metabolic (care asociază obezitate, creșterea trigliceridelor, HDL colesterol scăzut și hipertensiune arterială), precum și al steatozei hepatice (impregnarea cu grăsime a ficatului).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1566653780879{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1566661084556{padding-bottom: 20px !important;}”]
Sistemul digestiv
Numeroase persoane consumă cafea după masă, mai ales pentru proprietățile laxative ale acesteia, cofeina stimulând peristaltismul (motricitatea) intestinală, mai ales ala nivelul colonului.
Asupra colecistului („fierei”), efectul este contractil, cafeaua stimulând eliberarea de bilă la nivelul duodenului.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655542834{padding-bottom: 20px !important;}”]
Andurața la efort
Activitatea fizică și performațele sportive sunt îmbunătățite de către consumul de cafea, aceasta crescând andurața la efort.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_4″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1566647713429{padding-top: 20px !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655512701{padding-bottom: 20px !important;}”]
Sistemul digestiv
Asupra sistemului nervos, un consum de cel puțin 3 cești de cafea pe zi duce la scăderea cu 56% a riscului de apariție a accidentelor vasculare cerebrale la persoanele sănătoase, previne apariția bolii Alzheimer, îmbunătățește procesele cognitive și memoria, putând duce la întârzierea apariției demenței. De asemenea, consumul de cafea ajută la recuperarea mai rapidă după o anestezie generală.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655567923{padding-bottom: 20px !important;}”]
Rol anti-cancerigen
Consumul regulat de cafea are un rol anti-cancerigen în ceea ce privește carcinomul hepato-celular (cancerul de ficat), cancerul de colon, scade riscul de apariție al cancerului de prostată și al melanomului malign.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655590317{padding-bottom: 20px !important;}”]
Efect anti-oxidant
Cafeaua conține numeroase substante și acizi antioxidanți și polifenoli, aceștia fiind prezenți în cantitate mai mare în cafeaua verde.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566661240373{padding-bottom: 20px !important;}”]
Rol antibacterian
Cafeaua protejează dinții și previne apariția paradontozei, având un rol antibacterian împotriva bacteriilor ce produc cariile dentare.
[interscroller_banner_mobile bannerid=”1″][/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655665556{padding-bottom: 20px !important;}”]
Absorbția calciului
Cafeaua favorizează absorbția de calciu, scăzând astfel riscul de apariție a osteoporozei, mai ales la femeile la menopauză.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1566655713644{padding-bottom: 20px !important;}”]
Previne apariția „pietrelor la rinichi
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_widget_sidebar show_bg=”false” sidebar_id=”sidebar_5″][/vc_column][/vc_row]