ARTICOLE

Informații bariatrice, chirurgicale, dietă, sănătate

iulie 29, 2022
GHIDUL COMPLET AL PACIENTULUI BARIATRIC – cele mai întâlnite întrebări
Gastric sleeve-ul este, in prezent, cea mai populară operație de slăbire din lume, fiind apreciată pentru faptul ca induce o scădere rapidă si semnificativă in greutate.
iunie 28, 2022
De ce femeile aleg mai des operația de MICȘORARE A STOMACULUI spre deosebire de bărbați?
Este bine cunoscut faptul că există bariere semnificative între pacienții cu obezitate morbidă și accesul la tratamentul chirurgical bariatric și, deși aceste bariere sunt evidente atât pentru bărbați, cât și pentru femei, se observă în mod clar o disparitate de gen, existând mult mai puțini bărbați eligibili care primesc tratament adecvat
iunie 28, 2022
Stigmatul obezității – barieră în calea serviciilor de screening pentru cancer
V-ați simțit de multe ori judecați din cauza kilogramelor in plus pe care le aveți? Ați simțit de multe ori ca este imposibil sa mergeți la o consultație de specialitate fără sa simțiți ca sunteți învinovățiți direct pentru ceea ce se întâmpla in corpul dumneavoastră?
martie 3, 2022
DE CE NU PIERD ÎN GREUTATE DUPĂ GASTRIC SLEEVE?
Cel mai mare mit despre lipsa pierderii în greutate după operația de gastric sleeve este că o pierdere masivă în greutate va avea loc de îndată ce operația este finalizată.
februarie 1, 2022
10 motive pentru care îți este mereu frig după Gastric Sleeve
Printre întrebările pe care le primesc cel mai des de la pacienții operați de gastric sleeve după o perioadă de timp de la operația chirurgicală (cu excepția celor legate de dietă) este: “de ce îmi este mereu atât de frig, ce se întâmplă cu mine?”
ianuarie 17, 2022
Obezitatea și disfunctia erectila
Obezitatea și disfuncția erectilă
Există aspecte ale vieții personale despre care nu discutăm cu ușurință deschis: cele sexuale, iar pentru un bărbat apariția și progresia disfuncției erectile este dintre cele mai importante. Să o privim prin prisma asocierii ei cu obezitatea.
noiembrie 15, 2021
SUNT OBEZ. CUM MĂ TRATEZ?
Obezitatea, afecțiune definită succint ca o creștere a greutății corporale cu mai mult de 20% față de greutatea normală, are o etiologie complexă: printre cauzele care duc la apariția ei, cele mai incriminabile sunt genetica și mediul înconjurător, aportul și consumul energic, comportamentul personal și factorii sociali.
septembrie 13, 2021
Există vreo legătură între obezitate și cancer?
Deși în urma studiului acestui fenomen nu a fost determinată o legătură directă între fenomenul obezității și apariția cancerului din cauza limitărilor apărute în cadrul proiectelor de studiu, au fost observate corelări directe între existența cantităților mari de grăsime corporală și riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer
ianuarie 11, 2021
Este dovedit științific. OBEZITATEA AFECTEAZĂ CREIERUL!
Acumularea de grăsime sub formă de țesut adipos ne afectează și creierul. Aceste modificări cerebrale, reprezentate în principal de atrofie cerebrală și alterare cognitivă, vor determina perpetuarea supraalimentării, constituind un cerc vicios care face orice încercare de a slăbi să fie sortită eșecului de la bun început.