ARTICOLE

Informații bariatrice, chirurgicale, dietă, sănătate

martie 3, 2022
DE CE NU PIERD ÎN GREUTATE DUPĂ GASTRIC SLEEVE?
Cel mai mare mit despre lipsa pierderii în greutate după operația de gastric sleeve este că o pierdere masivă în greutate va avea loc de îndată ce operația este finalizată.
februarie 1, 2022
10 motive pentru care îți este mereu frig după Gastric Sleeve
Printre întrebările pe care le primesc cel mai des de la pacienții operați de gastric sleeve după o perioadă de timp de la operația chirurgicală (cu excepția celor legate de dietă) este: “de ce îmi este mereu atât de frig, ce se întâmplă cu mine?”
ianuarie 17, 2022
Obezitatea și disfunctia erectila
Obezitatea și disfuncția erectilă
Există aspecte ale vieții personale despre care nu discutăm cu ușurință deschis: cele sexuale, iar pentru un bărbat apariția și progresia disfuncției erectile este dintre cele mai importante. Să o privim prin prisma asocierii ei cu obezitatea.
noiembrie 15, 2021
SUNT OBEZ. CUM MĂ TRATEZ?
Obezitatea, afecțiune definită succint ca o creștere a greutății corporale cu mai mult de 20% față de greutatea normală, are o etiologie complexă: printre cauzele care duc la apariția ei, cele mai incriminabile sunt genetica și mediul înconjurător, aportul și consumul energic, comportamentul personal și factorii sociali.
septembrie 13, 2021
Există vreo legătură între obezitate și cancer?
Deși în urma studiului acestui fenomen nu a fost determinată o legătură directă între fenomenul obezității și apariția cancerului din cauza limitărilor apărute în cadrul proiectelor de studiu, au fost observate corelări directe între existența cantităților mari de grăsime corporală și riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer
ianuarie 11, 2021
Este dovedit științific. OBEZITATEA AFECTEAZĂ CREIERUL!
Acumularea de grăsime sub formă de țesut adipos ne afectează și creierul. Aceste modificări cerebrale, reprezentate în principal de atrofie cerebrală și alterare cognitivă, vor determina perpetuarea supraalimentării, constituind un cerc vicios care face orice încercare de a slăbi să fie sortită eșecului de la bun început.
octombrie 19, 2020
Pandemia și Chirurgia Obezității
Dacă o operație bariatrica a fost, la un anumit moment nerealizabilă din motive obiective, asta nu înseamnă că aceasta este o sentință definitivă. În fond, după o perioada mai lungă sau mai scurtă de ezitări, căutări și informări, când în sfârșit am luat decizia și am reușit să ne înfrângem teama, ni se poate chiar părea nedrept să fim opriți din drum.
septembrie 28, 2020
Ce, cum și cât mâncăm după gastric sleeve?
Este vorba să vă împăcați cu mâncarea și cu propriul corp, care va trece prin schimbări majore, și să le faceți față cu bucurie și energie, știind că la sfârșitul drumului, vă așteaptă o viață senină, plină de încredere în posibilitățile dumneavoastră, într-un corp nou, mai sănătos și mai frumos, care să nu vă mai submineze respectul față de propria persoană și pe care să îl puteți privi cu plăcere în oglindă.
iulie 15, 2020
De ce mâncăm atunci când nu ne este foame?
Mâncarea nu este numai o necesitate, este mult mai mult pentru un om. Este o sursă de plăcere, de relaxare, ne îmbunătățește starea de spirit, este un mod de a iniția și de a întreține relații umane.